COVİD-19 İLE MÜCADELE KAPSAMINDA OKULUM TEMİZ PROGRAMI PERSONEL GENEL TAAHHÜTNAME

COVİD-19 İLE MÜCADELE KAPSAMINDA OKULUM TEMİZ PROGRAMI PERSONEL GENEL TAAHHÜTNAME

09.12.2020 226

COVİD-19 İLE MÜCADELE KAPSAMINDA OKULUM TEMİZ PROGRAMI PERSONEL GENEL TAAHHÜTNAME

PERSONEL

1.      Hasta iseniz evde kalın. Ateş, öksürük, solunum yolu güçlüğü ve halsizlik varsa koronavirüs akla getirin, derhal Alo 184'ü  arayın.

2.      İşyerine girişte hijyenmaskesi kullanın,

3.      İşyerine girişte temassız ateşölçerlevücut sıcaklığı ölçtürün.

4.      38 C ve üzeri ateşi tespit edildiğinde, işyeri girişinde 15 dakika daha bekleyin, ikinci defa ateşinizi ölçtürün.

5.      Tekrar 38 C ve üzeri yüksek ateş tespiti halinde,kuruluşa girmeyin, acil durum sorumlusuna haber verin.

6.      Vüvut sıcaklığınız 38 C nin altında ise, girişlerde el dezenfektanı kullanın.

7.      Kuruluş tarafından hijyen ve sanitasyon kaynaklı salgın hastalık için alınmış genel tedbirlere uygun hareket edin.

8.      İşyeri içerisinde maskenizi çıkarmayın. Nemlendiğinde , deforma olduğunda veya gün içinde en az 2 kez değiştirin.

9.      Kuruluş içerisinde fiziki mesafenin en az 1,5 metre olacak şekilde hareket edin.

10.  Biyolojik tehlike olabilecek işlerde, yapılan işe uygun kişisel koruyucu donanım (maske, eldiven vb.)kullanın ve belli aralıklarla sağlamlığını kontrol edin.

11.  Bilgisayar klavyesi, mouse,telefon, dolap, kalem, silgi vb. malzeme ve ekipmanları ortak kullanmayın.

12.  Solunum hijyeni ve öksürük/hapşırık adabına uyun.Toplu alanlarda mümkün ise öksürmeyin, hapşırmayın. Mümkün değilse kolumuzun dirseğinin içine hapşırın/öksürün.

13.  Hapşırma, öksürme veya burun akıntısını silmek ve burnutemizlemek (sümkürmek) için tek kullanımlık mendil kullanın.Mendili en yakın atık kumbarasına elle temas etmeden (açılabilir-kapanabilir pedallı, sensörlü vb.) atın.

14.  İşyeri ziyaretçi prosedürüne uyun.

15.  İşyeri tarafından salgın hastalıkların bulaşmasına yönelik eğitimlere katılın, eğitim ve talimatlar doğrultusunda hareket edin.

16.  Kapalı ve açık alanlarda, atıkların bertaraf edilmesi için yetkili kurumların ve yerel otoritelerin talimatlarına uyun. Tıbbi atıkların değerlendirilmesinde derhal işverene danışın.

17.  Merkezi havalandırma sistemi varsa içeriden alınan havanın tekrar dolaşıma verilmesi %100 dış havanın emilerek şartlandırılması yöntemi seçilmeli, aksi durumda işvereni bilgilendirin.

18.  Asansör varsa içinde öksürük/hapşırık adabına uyun, mümkünse konuşmayın, girişteki kullanıcı sayısına riayet edin ve işyeri tarafından düzenlenen içinde durulması gereken yerlerde durun.

19.  İş okul kıyafetlerini sıklıkla temizleyin. Mümkünolanherfırsatta60°-90°sıcaklıktadeterjan ileyıkayın.

20.  Riskli dönemlerde su sebilleri, kahve, çay vb. içecek makinelerinin ve otomatları kullanmayın. Bunun için tek kullanımlık su kapları veya bireysel su mataraları ,termos vb. kullanın.

21.  Küçük öğrenci gruplarının bulunduğu sınıflarda derslik içinde bulunan el antiseptiklerinin teneffüste sınıf öğretmeni tarafında yanına alınarak dışarı çıkartılması ve nöbetçi öğretmen tarafından da bunun kontrolünün sağlanması

 

 

TEBLİĞ EDEN                                                 

Okul Müdürü                                                      

                                                                    

NAŞİT YILMAZ