9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "9 Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması

30.12.2020 165

9. UFKA YOLCULUK BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI SAĞLIKLI YAŞAM KONULU BİLGİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması H.1442/M.2021 yılında online olarak Türkçe dilinde düzenlenecektedir. Yarışma İlkokul Kategorisi için "Nereden Geliyor Bu Sesler?" Ortaokul Kategorisi için "Bir Acayip Yolculuk" Lise Kategorisi için ise "Sağlık Olsun!" adlı eserlerden yapılacaktır. Yarışma üç farklı kategoride düzenlenecektir. Sınavda iki aşamalı olarak, çoktan seçmeli soru ile yarışmacıların sıralaması belirlenecektir.

A.4 Yarışma Sınav Merkezleri:

A.4.1 1. Aşama Online Sınav: 1. Aşama Sınava katılacak yarışmacılar interneti olan herhangi bir bilgisayar, tablet PC veya akıllı telefondan yarışmaya katılabilecektir.

A.4.2 2. Aşama Randevulu Online Sınav: 2. Aşama Sınava girmeye hak kazanmış 15 veya daha fazla yarışmacının katıldığı bir bölgede gönüllü gözetmen sayısına bağlı olarak, il yarışma heyeti tarafından sınav merkezleri açıklacaktır.

C. YARIŞMANIN AMACI

Yarışmanın amacı; doğru inancı, doğru düşünceyi öğreten, güvenilir eserlerin okunmasını sağlamak, okuma alışkanlığını geliştirmek; sağduyulu yaşam bakış açısıyla okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

9. Ufka Yolculuk "Sağlıklı Yaşam" konulu yarışması ile "Bir ülke halkının sağlığı, bir devletin dayandığı bütün mutluluk ve gücün temelidir" sözünde de vurgulandığı gibi; bugün ve yarın için sağlıklı, güçlü nesillerin yetişmesinde pay sahibi olmayı ve çocuklarımızda doğru kaynaktan doğru bilgilerle farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

D. YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI VE BAŞVURU

D.1 Kategoriler ve Sorumlu Olunan Eserler

Yarışma üç farklı kategoride yapılacaktır.

İlkokul Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan ilkokul öğrencileri.

Sorumlu Olunan Eser: Nereden Geliyor Bu Sesler?

Ortaokul Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan ortaokul öğrencileri.

Sorumlu Olunan Eser: Bir Acayip Yolculuk

Lise Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan lise öğrencileri.

Sorumlu Olunan Eser: Sağlık Olsun!

D.2 Yarışma Katılım Bilgileri

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.ufkayolculuk.com adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Yarışmaya 31 Aralık 2020 tarihi esas alınarak 20 yaşından büyük olanlar (31.12.2000 tarihi ve bu tarihten önce doğanlar) katılamazlar.

Yarışmaya başvuracak katılımcılardan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki kişisel veri sahiplerini bilgilendirmesi yapılarak, verilerin toplanması, işlenmesi ve aktarılmasının hukuki sebebini Kanun'un 5. maddesinin 1. Fıkrasında belirtilen "ilgili kişinin açık rızası" olmak kaydıyla onayı alınarak aşağıdaki bilgiler talep edilecektir. (Başvuru formunda alınan bilgiler 3. Şahıslarla paylaşılmayacaktır.)

• Öğrencinin Adı- Soyadı

• Öğrencinin Doğum Tarihi

• Cinsiyeti

• Kategorisi: İlkokul – Ortaokul - Lise

• Öğrencinin Okulu

• Okulun Bulunduğu İl ve İlçe

• Veli Telefon Numarası (Kişinin açık rızası olmak kaydıyla)

• Veli E-Posta Adresi (Kişinin açık rızası olmak kaydıyla)

Başvuru formunu doldurarak yarışmaya başvuran yarışmacılar 1. Aşama Sınavı'na katılacaklardır. 1. Aşama Sınav sonucunda her kategoride Türkiye sıralamasında ilk 10.000 yarışmacı 2. Aşama Sınava katılacaktır. Ayrıca kategorisinde il bazında ilk 15'e giren yarışmacılar Türkiye sıralamasında ilk 10.000 yarışmacı arasına giremeseler bile 2. Aşama Sınava girmeye hak kazanacaklardır.

Yarışmacılar 2. Aşama Sınava başvuru formunda beyan ettikleri ilin merkez ve ilçelerinde açılacak sınav merkezlerinde girebileceklerdir. Dereceye giren yarışmacılar, yarışmaya katıldıkları ilde ikamet ettiklerini bir belge (ikametgâh, görev belgesi, öğrenci belgesi) ile ibraz etmeleri zorunludur. Dereceye girdikleri ilde ikamet ettiklerini ibraz edemeyen yarışmacıların hakları bir sonraki dereceye devreder.

2. Aşama Sınav için yarışma sınav merkezleri, başvuru yoğunluğuna göre belirlenebilecektir. Sınava katılım ücretsizdir.

Onaylarınız doğrultusunda düzenlenecek olan etkinliğimizin tüm aşamalarında "MEB Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi Genel Esaslar Madde 5 (2) fıkra "Ticari amaç güdülen ve/veya katılımcılardan ücret talep edilen sosyal etkinliklere izin verilmez" hükmü doğrultusunda hareket edilecektir.

Yarışma Sınav Merkezleri, yarışmacılara e-posta ve SMS yolu ile bildirilecektir. Her hâlükârda sınav merkezleri hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır.

E.1 MERKEZİ ÖDÜLLER: İlkokul, Ortaokul ve Lise Kategorileri Ödülleri

Birincilere : Laptop + Elektrikli Kaykay

İkincilere : Laptop + Elektrikli Kaykay

Üçüncülere : Laptop + Elektrikli Kaykay

4-10 : Cep Telefonu + Elektrikli Kaykay

11-20 : Akıllı Saat + Bisiklet

21-50 : Bisiklet + Bluetooth Kulaklık

F. YARIŞMANIN YAPILACAĞI YERLER VE TARİHLERİ

1. Aşama Sınavı www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden, 11 ve 12 Nisan 2021 Pazar ve Pazartesi günleri 08.00- 20.00 saatleri (TSİ) arasında yapılacaktır.

2. Aşama Sınavı salgın hastalık şartlarının uygun olması, etkinlik ve yarışmaların yapılmasına izin verilmesi durumunda www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden yayınlanacak Türkiye sınırları içerisindeki sınav merkezlerinde, bilgisayar, tablet PC veya akıllı telefon aracılığıyla 23 Mayıs 2021 Pazar günü yapılacaktır. Salgın hastalık şartlarının uygun olmaması durumunda yarışma ileri bir tarihe ertelenebilecektir.

Yarışmacıların sınav yeri ve saati www.ufkayolculuk.com web sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca yarışmacılara E-Posta/SMS yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.