Tütün Bağımlılığı Deneyimiz

Tütün Bağımlılığı Deneyimiz

TÜTÜN BAĞIMLILIĞI

BEN İÇMİYORUM Kİ?

Biliyorum çocuklar siz sigara içmiyorsunuz. Ancak kendisi sigara içmeyen ama, sigara içen başka insanların olduğu ortamlarda duran insanlar da sigara dumanından zarar görür. Bu durumdaki insanlara "pasif içici" denir. Yani bu kişiler sigarayı ağzına almazlar ama sigara dumanı onların ağzından ve burnundan vücutlarına girer. Sigaradan çıkan dumanda da birçok zararlı madde vardır. Bu nedenle sigara içilen yerlerde duran çocuklar da sigaradan zarar görürler. Ne gibi zararlar mı?

09.12.2020 208

Tütün Bağımlılığı zarar ile Bakiler İlkokulu 4. Sınıf Öğrencilerimiz İkranurb İNAM ve Şirin ÇORAK sigaranın zararlı etkisi deneyi gerçekleştirdi. 09/12/2020

SİGARANIN ZARARLARI? Biliyor musunuz, sigaranın içinde 4000'den fazla zehirli ve zararlı madde vardır. Bu maddeler bizim beynimize ve vücudumuza zarar verir. Bu maddeler; • Dişlerimizi lekeler. • Derimizi kırıştırır. • Saçlarımızı döker. • Tırnaklarımızı sarartır. • Akciğerlerimizi kirletir.

KENDİMİ NASIL KORURUM?

Öncelikle sigarayı hiç içmemek hatta denememek gerekir arkadaşlar. Bir arkadaşımız bize sigara uzatırsa hemen sigaranın zararlarını aklımıza getirebiliriz.

Biliyorum, sizler sigara dumanından korunmak istiyorsunuz. Pasif içici olmak istemiyorsunuz. Bunun içinse 3 yolumuz var:

1- Yanında birisi sigara içiyorsa ondan sigarasını söndürmesini iste. Sigarayı sevmediğini söyle.

2- Eğer odada hala sigara içen varsa o zaman odadan ayrılıp bir başka odaya geç. Böylece dumandan kurtulursun.

3- Eğer odadan çıkma imkanın da yoksa o zaman bulunduğun odanın camını aç. Böylece içeri temiz hava girer.