Sosyal Fobi

Sosyal Fobi

Sosyal anksiyete eskiden sosyal fobi olarak adlandırılan bozukluk, günlük sosyal ortamlarda anksiyete ve aşırı özbilincini ezici ile karakterize bir hastalıktır. Sosyal anksiyete bozukluğu olan kişiler, başkaları tarafından izlenmek ve yargılanmaktan ve kendi eylemleriyle utanmaktan veya aşağılanmaktan sürekli, yoğun ve kronik bir korkuya sahiptir. Korkuları o kadar şiddetli olabilir ki işe, okula veya diğer faaliyetlere müdahale edebilir. Sosyal anksiyete bozukluğu olan birçok insan, insanların etrafında olma korkusunun aşırı veya mantıksız olabileceğini kabul etse de, bunun üstesinden gelemezler. Korkunç bir durumdan önce genellikle günler veya haftalarca endişelenirler. Ek olarak, genellikle düşük benlik saygısı ve depresyon yaşarlar .

01.01.2021 401

Sosyal anksiyete bozukluğu, topluluk önünde konuşma korkusu gibi yalnızca bir tür durumla sınırlandırılabilir veya bir kişi, diğer insanların yanında olduğu zaman semptomlar yaşayabilir. Tedavi edilmezse sosyal fobinin ciddi sonuçları olabilir. Örneğin, insanların işe veya okula gitmesini engelleyebilir veya arkadaş edinmelerini engelleyebilir.

Genellikle sosyal anksiyete bozukluğunun yoğun stresine eşlik eden fiziksel semptomlar arasında kızarma sayılabilir., terleme, titreme, mide bulantısı ve konuşma güçlüğü. Bu görünür belirtiler onaylanmama korkusunu artırdığı için, kendileri de ek bir korku odağı haline gelebilir ve bir kısır döngü yaratabilir: Sosyal anksiyete bozukluğu olan insanlar bu semptomları deneyimleme konusunda endişelendikçe, onları geliştirme şansı da artar.