Norm Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvuruları

İlimiz Milli Eğitim Müdürlükleri ve bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerden Norm(ihtiyaç) fazlası durumda olanların yer değiştirme işlemleri ilgi yazı ile duyurulmuştur. Bu kapsamda söz konusu atama başvuru yapacaklar ve başvuruları incelenerek onay verecek olan (okul ve ilçe milli eğitim müdürlüğü) mercilerin ilgi yazıda belirtilen hususların yanı sıra aşağıdaki uyarıları da göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

05.01.2021 130

Norm fazlası öğretmen atamasından önce hizmet puanlarının okul, kurum müdürlüklerince kontrol edilerek DYK kurslarında görev yapan öğretmenlerin ilgili madde kapsamında ek hizmet puanı alıp almadıklarını kontrol edilmesi, herhangi bir hata olması durumunda hatanın düzeltilerek hizmet puanının doğruluğu sağlanarak başvurunun bu şekilde yapılmasının sağlanması gerekmektedir.

İlgi yazının 2. Maddesinde yer alan "Norm kadro fazlası aday öğretmenler, başvurunun son günü itibariyle atandıkları yerde 1 yıllık çalışma süresini doldurmuş olanlar tercih de bulunabilecektir." koşulu sadece kadrolu pozisyonda olan öğretmenler için geçerlidir. Halen sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenleri kapsamamaktadır.

Kaynak: Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü