İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN, 27 Aralık Mehmet Akif ERSOY 'un Vefatının 84. Seneidevriyesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN, 27 Aralık Mehmet Akif ERSOY 'un ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

27.12.2020 128

Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan eserleriyle hayatıyla bize değer katan İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u vefatının 84. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, eserlerini kalemiyle değil, adeta yüreğiyle yazmıştır. Türk milletinin en çok ihtiyaç duyduğu anda halkımızın duygularına tercüman olarak yazdığı İstiklal Marşı'yla duygularımıza ferman olmuş; o çetin dönemi bizlere "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek aktarmıştır. Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış vatanımızın bekasını sürdürebilmemizin, gönül coğrafyamızdaki haksızlıkları ve zulümleri sona erdirebilmenin yolu, İstiklal Marşımızdaki o ruhu daima canlı tutmayı başarmaktan geçiyor. Bu nedenle Mehmet Akif ERSOY'un İstiklal Marşımızda ve diğer eserlerinde bizlere bıraktığı mirası gelecek nesillerimize taşımak, Mehmet Akif ERSOY'u tanımaları ve onun örnek yaşamını öğrenmelerini sağlamak en önemli görevlerimizdendir. Bu topraklara ve bu milletin evlatlarına; nice kıymetli eser ve bir milli şuur armağan ederek aramızdan ayrılan İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u vefatının 84. yılında bir kez daha rahmet, hürmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhu şâd olsun...

Ali TOSUN

İl Millî Eğitim Müdürü