eTwinning Okulları için Çevrimiçi Konferans - Paylaşılan Liderlik: eTwinning Okulu yaklaşımına doğru

Paylaşılan liderlik yaklaşımının bir okula faydalı olması için; en önemlisi, okulun tüm çevresini dikkate alan açık ve anlaşılır bir okul misyon bildirisi vizyonu gereklidir.

10.12.2020 192

Paylaşılan liderlik yaklaşımının bir okula faydalı olması için; en önemlisi, okulun tüm çevresini dikkate alan açık ve anlaşılır bir okul misyon bildirisi vizyonu gereklidir.

eTwinning Okulları için düzenlenen Konferansın amacı; eTwinning Okulları Misyon Bildirisi'nde anlatıldığı gibi, eTwinning Okullarını karakterize eden unsurları tanımlamak, vurgulamak, öne çıkarmak, ayırt etmek ve tanıtmaktı.

Bu konferans sırasında; katılımcı okullar, okulların yenilikçi uygulamalara geçmesini sağlayan bir etmen olan Paylaşılan Liderlik yaklaşımı kavramı ve bu kavramın uygulaması hakkındaki bilgilerini derinleştirdiler.

Genel toplantılar ve atölye çalışmalarını içeren oturumlarla dolu 3 yoğun gün boyunca; 230 okul liderine ve öğretmenlere eTwinning Okulunun pedagojik, organizasyonel, iletişimsel ve tanıtıcı öğelerini nasıl öne çıkaracakları ve daha fazla yansıtacakları hakkında bilgi verildi. Katılımcılar, Paylaşılan Liderlik yaklaşımı kavramı ve uygulamaları ile okul inovasyonunda neden önemli bir rol oynadığına ilişkin anlayışlarını derinleştirdiler.

Çeşitli uzmanlar tarafından gerçekleştirilen beş atölye çalışması oturumları sırasında, katılımcılara okullarındaki tüm aktörlerin, yani öğretmenlerin, öğrencilerin, ebeveynlerin ve genişletilmiş topluluğun yeteneklerini ve kapasitelerini artıracak bir liderlik modelini uygulamak için araçlar ve yöntemler sunuldu.

Ayrıca, katılımcılara eTwinning Okul Misyonunun diğer önemli unsurlarını geliştirmelerine yardımcı olacak fikirler ve uygulamaya yönelik etkinlikler sunuldu: işbirliğiöğrenci temsilciliği , içerme v.b.

Son olarak, katılımcılar okula döndüklerinde okul personelini bu sürece dahil etmeye ve hedeflerini belirlemek ve daha fazla geliştirilmesi gereken alanları tanımlamak için bir eylem planı hazırlamaya teşvik edildiler.

Aşağıdaki videoda; Avrupa Komisyonu'ndan Cecile Le Clercq tarafından açılışı yapılan konferansın ilk genel oturumunu ve ardından Merkezi Destek Servisi'nden Irene Pateraki ve Glasgow Üniversitesi, Eğitim Araştırma Politikası ve Uygulaması Profesörü Kay Livingston tarafından gerçekleştirilen iki ilham verici açılış konuşmasını seyredebilirsiniz.

Kaynak: https://www.etwinning.net/