Engelli Öğretmenler

Mevsim şartlarının da etkisiyle artan Covid-19 salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilerek eğitim ve öğretime uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği ilgi (a) yazı ile bildirilmişti. İlgi (b) yazıda uzaktan eğitim sürecinin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem sonuna kadar devam edeceği duyurulmuştur.

05.01.2021 134

"Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir." denilmektedir. Bu süreçte engelli öğretmenlerin okul ortamında çeşitli sıkıntılar yaşadığı yönünde Bakanlığımıza talepler  ulaştığı;

Bu bağlamda; Anayasamızın 10 uncu maddesinde yer alan  "Çocuklar, yaşlılar, engelliler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz." hükmü çerçevesinde Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan engelli öğretmenlerin okul yönetimleri tarafından haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapmaları ve sınıf defterlerini işlemeleri konusunda engel durumlarına göre okul ortamında gerekli kolaylığın sağlanması Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün ilgi (c) yazıları ile bildirilmiştir.