Anne ve Babalara

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan anne babalara tavsiye...

22.12.2020 112

Senelerce çocuk doğada olmalı, çocuk arkadaşlarından öğrenmeli, çocuk yaşayarak öğrenmeli, çocuk eğitim teknolojilerinden faydalanmalı ama ekran başında kontrollü vakit geçirmeli, sınıfların duvarları açılmalı dedim ve bunu savundum. Kaldı ki bunun için, bu düşüncenin hakkını teslim etmek için, tüm öğretmenlerimizle yürümek için buradayım.

Göreve gelirken yorucu engellerle karşılaşacağımı tahmin ediyordum. Fakat böylesi bir engeli, bir salgının çıkacağını, çok sevdiğim okulların kapısından giremeyeceğimizi, çocukların sokağa çıkamayacağını, akranlarıyla görüşemeyeceğini düşünememiştim. Hiçbirimiz bunu beklemiyorduk. Şimdi hepimiz, sadece biz öğretmenler değil hepimiz, günlük yaşantımıza yeni çözümlerle devam etmeye çalışıyoruz. Oluyor mu? Uzaktan eğitim, sürecin başından beri en gerçekçi çözümümüz oldu. Sıkıca tutunduk, öğrenme kayıplarının olacağını göze alarak var gücümüzle devam ediyoruz. Çünkü şu an başka bir alternatifimiz yok.

 

İki şeyi çok istiyorum. İlki; çocuğun okulda, doğada, arkadaşlarıyla olduğu, öğretmeninin gözünün içine baktığı o eski, bildik, sıcacık ve sağlıklı günlerimize geri dönmek. İkincisi de şu an için tek gerçekçi çözümümüz olan uzaktan eğitimden çocukların en yüksek verimi aldığını görebilmek. Ve ikisi için de işbirliğinize ihtiyacım var.

Kaynak: MEB